En fuldblods Sambaskole med dybe rødder og traditioner

Bafo do Mundo betyder ”Et pust fra verden” på portugisisk og er navnet på den ældste og en af de største sambaskoler i København.
Vores mål er at levere en så autentisk musikoplevelse, at publikum glemmer alt om tid og sted, og føler at de står midt i en kæmpestor karnevalsfest i Rio de Janeiro. For det er netop fra de brasilianske karnevaler og sambaskoler, at Bafo do Mundo henter sin motivation og inspiration. Ud over samba fra Rio de Janeiro spiller og danser vi også andre brasilianske stilarter såsom samba-reggae, afro og samba funk. Vi lægger stor vægt på at have et så autentisk musik- og danseudtryk som muligt. Vi lader os inspirere af de brasilianske traditioner og genrer, og forsøger at tilegne os dem så oprindeligt og samtidig så tidssvarende som muligt.

Bafo do Mundo kan føre sin historie tilbage til det første karneval i København i 1982. Dengang startede gruppen som Karnevalskoret Krig og Fred, der primært optrådte i fredspolitiske sammenhænge.

Det er mange år siden, og der er sket mange ændringer fra den gang til i dag. I dag stiller vi op med et bateria på omkring 20 musikere og en dansegruppe på over 25 dansere samt harmonias (hjælpere), når vi går parade til karneval.

Bafo do Mundos aktiviteter strækker sig langt ud over selve det at lære at spille og danse. Bafo do Mundo er altså ikke en skole som sådan, men en forening. Bafo do Mundo er i gang hele året, hvor vi forbereder shows og parader, fremstiller kostumer og dekorerer vores paradevogn.

Hvert år øver vi målrettet mod Karneval i København og deltager i det store karnevalsoptog på Strøget med dansere, musikere og en flot paradevogn.

Ligesom i de brasilianske sambaskoler, arbejder vi ud fra et tema, der vælges ved sæsonstart. Dette danner grundlag for valget af den sang, der spilles under paraden, vognudsmykningen samt musikernes og dansernes kostumer.

Du kan læse mere her om Bafo do Mundo’s tidligere temaer.