Undervisning i Bafo

I Bafo do Mundo undervises der både i musik og dans. Vi fokuserer både på grundlæggende undervisning på begynderniveau og på mere avancerede teknikker for videregående.

Ud over samba fra Rio de Janeiro undervises der i andre brasilianske stilarter såsom samba-reggae, afro og samba funk. Vi lægger stor vægt på at have et så autentisk musik- og danseudtryk som muligt. Vi lader os på denne måde inspirere af de brasilianske traditioner og genrer, og forsøger at tilegne os dem så oprindeligt og samtidig så tidssvarende som muligt.

Undervisningen forestås af både interne og eksterne undervisere og foregår på forskellige niveauer, hvor der tages hensyn til den enkelte. Af og til holder vi workshops med dygtige undervisere udefra, der kan tilføre ny inspiration til vores danse- eller musikudtryk.

Hvornår øver vi?

Der er undervisning næsten hver søndag fra kl. 16:00 til kl. 19:00. De to første timer øver dansere og musikere hver for sig, og den sidste time øver vi samlet. I nogle perioder, særligt op til karnevallet, vil der være ekstra øver til kl. 20:00.

Hvor øver vi?

Bafo’s base og træningslokaler er i Vesterbro Kulturhus, Lyrskovsgade 4, 1758 København V.

Hvad koster det?

Et fuldt medlemsskab koster 550 kr. pr. sæson, hvor 300 kr. er for at være medlem af foreningen Bafo do Mundo, samt et undervisningsgebyr på 250 kr. Betalingen foregår i begyndelsen af hver sæson som er den 1. oktober og 1. marts.

Hvornår tager vi imod nye medlemmer?

Vi har officiel sæsonstart for nye dansere og musikere i august måned. Du kan deltage 1 gratis prøvegang, så du har mulighed for at afprøve det inden du tilmelder dig.

Vil du være medlem, så kan du tilmelde dig her online.

Hvis du har spørgsmål eller godt kunne tænke dig at vide mere om vores undervisning, så er du velkommen til at kontakte os.

Astrid Jørgensen
Dansekoordinator

e-mail

Sune Birch
Musikerkoordinator

e-mail

Dans

Danserne er gruppens mest centrale visuelle udtryk med deres karakteristiske kostumer, markante farver og inspirerende bevægelser.

Dansen er, ligesom musikken, vigtig for at kunne præsentere et godt show, men det er ikke ensbetydende med, at man skal kunne danse samba eller andre brasilianske stilarter for at være med.

I vores dansegruppe er der plads til alle, og der er ingen krav om, at du skal gå halvt afklædt eller være født i sambaens tegn. Sambaen handler grundlæggende om at have det sjovt.

Vi tilbyder undervisning i alt fra basale grundtrin, over fælles koreografi til individuel solodans. Undervisningen foregår på forskellige niveauer og forestås af erfarne og dygtige undervisere.

Hvis du er interesseret i at komme og prøve at danse samba, så kontakt vores dansekoordinator. Bemærk, at vi primært tager imod nye dansere i starten af sæsonen, men vi hører gerne fra nye, der ønsker at danse med os, når vi starter op igen.

Hold øje med hjemmesiden her eller på vores facebookside for information om den nye sæson!

https://www.youtube.com/watch?v=PnvGi7ZwIS4
Sceneshow koreografi – sidste øver inden Karneval 2012 Tema: Egypten

Musik

For at blive musiker i Bafo do Mundo spiller det ingen rolle, om du har spillet i mange år eller aldrig har rørt ved en tromme før. Det vigtigste er, at du har lysten til at spille. Udfordringerne skal vi nok give dig, lige meget hvor god eller mindre god, du end måtte være. Sambaskolens rytmesektion kaldes bateriaet og er den drivende kraft i gruppen. Bateriaet udgøres af flere forskellige instrumenter, der tilsammen skaber en helt unik lyd.

Når vi øver hver søndag, gennemgås nye såvel som gamle rytmer og breaks. Vi har lokaler, instrumenter og undervisere, så det er bare at møde op, så skal vi nok hjælpe dig godt på vej. Vi spiller forskellige afro-brasilianske stilarter – både samba batucada, som man kender den fra karneval i Rio de Janeiro, samba funk, der er en sambaficeret version af funk, og de afrikansk inspirerede stilarter fra det nordøstlige Brasilien såsom samba-reggae og afro. Til vores shows optræder vi også med sange, så af og til øver vi sammen med en eller flere sangere.

Undervisningen ledes af vores egne dirigenter, der alle er på et fagligt højt niveau, og som hele tiden udfordrer og inspirerer alle til at yde deres bedste. Af og til holder vi også workshops med undervisere udefra. Du skal ikke spille et bestemt instrument, men du vil nænsomt blive vejledt og guidet på vej af dirigenterne, så du med tiden forhåbentlig får et eller flere favoritinstrument.

Til shows optræder vi i Bafos egne musiker t-shirts, hvide bukser og hvide sko, men til Copenhagen Carnival går vi på strøget iført kostumer der passer til årets tema.

Hvis du godt kunne tænke dig at komme og prøve at spille med os, kan du kontakte vores musikerkoordinator for spørgsmål.Hvis du gerne vil være medlem af Bafo, men ikke kan vente til sæsonstart, har du også mulighed for at blive Harmonia og være med som hjælper under Karnevallet. Harmonia giver en unik oplevelse, hvor du oplever karnevallet helt tæt på og samtidig er du med til hele festligheden. Som Harmonia vil du ikke spille eller danse, men i stedet blive den bærende rygrad, som har stor betydning for vores optræden til Karnevallet.

Læs mere om hvad det vil sige at være harmonia – måske er det noget for dig! Mange af vores medlemmer er startet som frivillige hjælpere.